Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Almás-szilvás morzsasüti (crumble)

Hozzávalók

  • 5 dkg hántolatlan mandula
  • 40 dkg alma
  • 40 dkg szilva
  • 1,5 dkg gyömbér
  • 1 dl narancslé
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj + a formához
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg nagy szemű zabpehely

Elkészítés

    1. A mandulát elterítjük egy tepsiben, és a 200 fokra előmelegített sütőben pirítjuk kb. 10 percig. Közben az almát megmossuk, negyedeljük, és a magház eltávolítása után cikkekre daraboljuk. A megmosott szilvát kimagozzuk, a fél szilvaszemeket kettévágjuk. A meghámozott gyömbért finomra reszeljük. A gyümölcsöket összekeverjük a narancslével, a gyömbérrel és a fahéjjal, majd kikent tűzálló tálba vagy kb. 2,5 dl-es formákba töltjük.
    2. A mandulát kivesszük, és a helyére toljuk a sütőtálat vagy a formákat. Az ízesített gyümölcsöt változatlan hőfokon sütjük 10 percig.
    3. Közben a vajat megolvasztjuk a morzsához. Egy tálban elvegyítjük a lisztet 10 dkg barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és robotgép gyúrópálcájával morzsalékosra dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a zabpelyhet, és a masszát 2 ek vízzel lazítjuk.
    4. A kihűlt mandulát durvára aprítjuk. A tálat vagy a formákat kivesszük a sütőből, és a gyümölcsöt megszórjuk a morzsával, valamint a mandulával. Végül a morzsasütit változatlan hőfokon készre sütjük további kb. 20 perc alatt.

    11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 

    13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

    A GOMBÓCTÓL A LEPÉNYIG: 15 BOMBASZTIKUS SZILVÁS DESSZERT >>> 

Megjegyzés

A légkeveréses sütőt 175 fokra kell beállítani.

MME
Elkészítheted alma nélkül, kétszeres mennyiségű szilvával is.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes