A mandulát elterítjük egy tepsiben, és a 200 fokra előmelegített sütőben pirítjuk kb. 10 percig. Közben az almát megmossuk, negyedeljük, és a magház eltávolítása után cikkekre daraboljuk. A megmosott szilvát kimagozzuk, a fél szilvaszemeket kettévágjuk. A meghámozott gyömbért finomra reszeljük. A gyümölcsöket összekeverjük a narancslével, a gyömbérrel és a fahéjjal, majd kikent tűzálló tálba vagy kb. 2,5 dl-es formákba töltjük.
A mandulát kivesszük, és a helyére toljuk a sütőtálat vagy a formákat. Az ízesített gyümölcsöt változatlan hőfokon sütjük 10 percig.
Közben a vajat megolvasztjuk a morzsához. Egy tálban elvegyítjük a lisztet 10 dkg barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és robotgép gyúrópálcájával morzsalékosra dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a zabpelyhet, és a masszát 2 ek vízzel lazítjuk.
A kihűlt mandulát durvára aprítjuk. A tálat vagy a formákat kivesszük a sütőből, és a gyümölcsöt megszórjuk a morzsával, valamint a mandulával. Végül a morzsasütit változatlan hőfokon készre sütjük további kb. 20 perc alatt.