Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás szelet kakaóval és fahéjjal

MME MME
1 3.1/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy 25x30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almákat meghámozzuk, 12-16 gerezdre vágjuk, citromlével meglocsoljuk.

A lisztet, a keményítőt, a sütőport összekeverjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és egy csipet sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztkeveréket, végül 2 részre osztjuk. Egyikbe beledolgozzuk a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, a másikba a kakaót és ánizst.

Csőrbetét nélküli habzsákba töltjük az egyik tésztát, és a tepsibe hosszában 3 dundi csíkot húzunk, majd a másik krémmel ugyanígy kitöltjük az üres csíkokat. A sorokba belenyomkodjuk az almagerezdeket, majd 1 órán át sütjük.

A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a forró süti tetejét. Tálaláskor úgy vágjuk, hogy barna és fehér tészta is jusson. Esetleg vaníliasodót adhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss