Elkészítés: Egy 25x30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az almákat meghámozzuk, 12-16 gerezdre vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
A lisztet, a keményítőt, a sütőport összekeverjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és egy csipet sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztkeveréket, végül 2 részre osztjuk. Egyikbe beledolgozzuk a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, a másikba a kakaót és ánizst.
Csőrbetét nélküli habzsákba töltjük az egyik tésztát, és a tepsibe hosszában 3 dundi csíkot húzunk, majd a másik krémmel ugyanígy kitöltjük az üres csíkokat. A sorokba belenyomkodjuk az almagerezdeket, majd 1 órán át sütjük.
A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a forró süti tetejét. Tálaláskor úgy vágjuk, hogy barna és fehér tészta is jusson. Esetleg vaníliasodót adhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre