Elkészítés: A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és az olvasztott vajjal összekeverjük. Közben az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgákat a cukorral vagy mézzel kikeverjük, a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a fahéjat, a reszelt almát a levével, összekeverjük. A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával, és vajjal kikent, kilisztezett kistepsibe simítjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt összeforgatjuk a tejföllel és a tojássárgás cukorral, végül a tészta tetejére simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20—25 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre