Elkészítés: Előre is dolgozhatunk a fűszerezéssel és összeállítással, legalább jól magába szívja az ízeket. Kézzel dolgozzunk, jól maszatoljuk össze, a csirkecomb bőre alatt se sajnáljuk.
Egy nagy tepsibe tegyünk vagy 2-3 kanál zsírt vagy olajat, és fektessük a húsos felével lefele. Szórjuk meg a fokhagymával, a négybe vágott hagymával és paprikával, és hagyjuk pihenni.
Kb. 1,5 órával a vendégek jövetele előtt kezdjük el sütni. Öntsünk hozzá egy kis bort, majd fóliázzuk vagy fedjük le a tepsit, és tegyük a sütőbe. Félidőben forgassuk meg a csirkét. Ha már puha, vegyük le a tetejét, és nagyobb hőfokon kezdjük el pirítani, ekkor tegyük mellé héjastul az almagerezdeket. Ha az egyik fele kész, fordítsuk meg. Ilyenkor a hagymát, paprikát már ki lehet venni, hogy legyen hely a gyümölcsnek. Locsoljuk meg a szafttal, majd süssük. Egyszer minimum még locsoljuk meg az almát.
A körethez kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a fűszereket, a préselt fokhagymát, majd a rizst. Forgassuk át, majd öntsük fel a rizs mennyiségének kicsit kevesebb mint háromszorosával. Lassú tűzön főzzük készre, ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.