Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás sült csirkecomb fűszeres-fahéjas rizzsel

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • személyenként 1 egész csirkecomb vagy 2 felső vagy alsó rész
  • sült csirke fűszer
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • fejenként minimum 3 gerezd alma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • kevéske bor
  • olaj vagy zsír (jelen esetben libazsír)
  • A körethez:
  • 1 bögre rizs
  • 1 nagyon kicsi hagyma
  • 5-6 szem szegfűszeg
  • darabka egész fahéj
  • csipet kardamom
  • csipet kakukkfű
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Előre is dolgozhatunk a fűszerezéssel és összeállítással, legalább jól magába szívja az ízeket. Kézzel dolgozzunk, jól maszatoljuk össze, a csirkecomb bőre alatt se sajnáljuk.

Egy nagy tepsibe tegyünk vagy 2-3 kanál zsírt vagy olajat, és fektessük a húsos felével lefele. Szórjuk meg a fokhagymával, a négybe vágott hagymával és paprikával, és hagyjuk pihenni.

Kb. 1,5 órával a vendégek jövetele előtt kezdjük el sütni. Öntsünk hozzá egy kis bort, majd fóliázzuk vagy fedjük le a tepsit, és tegyük a sütőbe. Félidőben forgassuk meg a csirkét. Ha már puha, vegyük le a tetejét, és nagyobb hőfokon kezdjük el pirítani, ekkor tegyük mellé héjastul az almagerezdeket. Ha az egyik fele kész, fordítsuk meg. Ilyenkor a hagymát, paprikát már ki lehet venni, hogy legyen hely a gyümölcsnek. Locsoljuk meg a szafttal, majd süssük. Egyszer minimum még locsoljuk meg az almát.

A körethez kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a fűszereket, a préselt fokhagymát, majd a rizst. Forgassuk át, majd öntsük fel a rizs mennyiségének kicsit kevesebb mint háromszorosával. Lassú tűzön főzzük készre, ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss