Elkészítés: Az almabort felforraljuk, és 1 db héjastul felkockázott almát kissé megpuhítjuk benne, de maradjon ropogós, majd tányérra szedjük, hagyjuk kihűlni.
A húst 1-2 cm mélyen úgy vágjuk be, mintha szeletelnénk, majd sózzuk, borsózzuk, és körbekenjük a mézzel.
Sütőtálban felhevítjük az olajat és a vajat, majd ráhelyezzük a húst, és forró sütőben 15-20 percig elősütjük. Ráöntjük a korábban felmelegített almabort, beletesszük a 2 db héjastul negyedelt almákat, ízesítjük az oregánóval, szegfűszeggel, babérlevéllel. Takarék lángon pároljuk 30-40 percig, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Fóliával letakarva, lassú tűzön készre sütjük.
A párolóléből kiemeljüka húst, tányérra tesszük. Kivesszük a szegfűszeget és a babérlevelet. Összemixeljük az almás párolólevet, ha szükséges, utóízesítjük.
A húst felszeletelve, a mártással és a párolt almakockákkal tálaljuk.
Körete lehet röszti, burgonyagombóc stb..
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre