Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás sertéstarja

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70-80 dkg sertéstarja egyben, csonttal
  • bors
  • méz
  • 3 dl almabor
  • 2-3 db savanykás alma
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 2 babérlevél
  • csipetnyi oregánó
  • 10 dkg hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az alma bort felforraljuk, és 1 db héjastul felkockázott almát kissé megpuhítjuk benne, de maradjon ropogós, majd tányérra szedjük, hagyjuk kihűlni.

    A húst 1-2 cm mélyen úgy vágjuk be, mintha szeletelnénk, majd sózzuk, borsózzuk, és körbekenjük a mézzel.

    Sütőtálban felhevítjük az olajat és a vajat, majd ráhelyezzük a húst, és forró sütőben 15-20 percig elősütjük. Ráöntjük a korábban felmelegített alma bort, beletesszük a 2 db héjastul negyedelt almákat, ízesítjük az oregánóval, szegfűszeggel, babérlevéllel. Takarék lángon pároljuk 30-40 percig, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Fóliával letakarva, lassú tűzön készre sütjük.

    A párolóléből kiemeljüka húst, tányérra tesszük. Kivesszük a szegfűszeget és a babérlevelet. Összemixeljük az almás párolólevet, ha szükséges, utóízesítjük.

    A húst felszeletelve, a mártással és a párolt alma kockákkal tálaljuk.
    Körete lehet röszti, burgonyagombóc stb..

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin