Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás saláta sült csirkemájjal

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg csirkemáj
  • 10 dkg póréhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 4 nagyobb alma
  • 1 fej tetszőleges saláta

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.

    Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, éppen csak megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és a majoránnával, félrehúzzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, a kalapjukat levágjuk, és a gyümölcs húsát kivájjuk (pürét készíthetünk belőle), úgy, hogy az almának kb. 2 mm vastag fala maradjon. Az almába töltjük a csirkemájat, hőálló tálba állítjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a salátát megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. Tányérra tesszük. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, megszórjuk borssal, és rátesszük a sült almás csirkemájat. Ízlés szerint más zöldségeket is kínálhatunk mellé.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 350 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hmari
Nagyon-nagyon finom! Csak ajánlani tudom.
Málika
Nem lesz kemény a csirkemáj? Kétszer sütjük.

Hasonló Receptek

Magazin