Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-sajtos csirkemell

MME MME
9 4.7/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 fél csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
  • 4 közepes alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ágacska rozmaring (10 cm-es)
  • 10 dkg gouda sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál vaj ( margarin)
  • A díszítéshez:
  • Citromfű levelek

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemelleket folpackkal letakarjuk, kissé kiverjük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringot leöblítjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn megreszeljük.
Elkészítés: A csirkemellek mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal és egy kevés liszttel. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket, melléjük dobjuk a fokhagymát és a rozmaringot. A húsok mindkét oldalát pirosra sütjük (3-3 perc), aztán lapos tűzálló edénybe sorakoztatjuk őket. A sütőt 200ºC fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kidobjuk a serpenyőben maradt pecsenyeléből a fokhagymát és a rozmaringot, hozzáadjuk a vajat, és szép sorjában pirosra sütjük benne az almakarikákat. Mindegyik hússzelet tetejére 2-2 almakarikát fektetünk (a maradékot melléjük-köréjük szórjuk), tetejüket vastagon meghintjük a sajttal, és csak addig sütjük (10-12 perc), amíg a sajt aranysárgára pirul. A citromfű levelekkel díszítve a sütőedényben tálaljuk. Köretként krumplipürét, hasábburgonyát, petrezselymes rizst kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag
köret nélkül: 438 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss