Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rizsfelfújt

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük az átöblített rizst, és puhára főzzük. Azután lehúzzuk a tűzről, és lefedve hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat felhabosítjuk a kétféle cukorral, és a rizsbe forgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével együtt. 
  3. A meghámozott almákat durvára reszeljük, összeforgatjuk egy kevés őrölt fahéjjal, és a felforrósított vajon puhára pároljuk. 
  4. A rizses massza 1/3-át egy kivajazott, kevés búzadarával meghintett tűzálló tálba simítjuk, és elosztjuk rajta az almás keverék felét. Ugyanígy készítünk még egy réteget, végül rásimítjuk a maradék rizses masszát. A felfújtat a 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Felszeletelve tálaljuk.

RIZSKOCH ÉS RIZSFELFÚJT: 13 IMÁDNIVALÓ RECEPT! >>> 

HABKÖNNYŰ RIZSFELFÚJT >>> 

TEJBERIZSTŐL A RIZSFELFÚJTIG: 8+1 ELLENÁLLHATATLAN RIZSES DESSZERT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss