Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-ribizlis töltelék rétesbe

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Összegyúrjuk a tésztát, és amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
Elkészítés: A ribizlit hagyjuk felengedni, és alaposan lecsepegtetjük (legjobb, ha szűrőkanálba tesszük, és tálat teszünk alá). A mazsolát megmossuk, és beáztatjuk a rumba. A vaj felét felforrósítjuk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a zszemlemorzsát. Hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk az almát, magházát eltávolítjuk, és a húsát vékony szeletekre vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a zsemlemorzsa 2/3-ával, a széleken 3-3 cm szabadon hagyunk. Ezt a részt megkenjük egy kevés olvasztott vajjal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almát majd a ribizlit szétosztjuk a tésztán, rászórjuk a fahéjat, a cukrot és a mazsolát. A szabadon hagyott tésztaszéleket felhajtjuk, és az abrosz segítségével feltekerjük a tésztát. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal, és az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek