Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-ribizlis töltelék rétesbe

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 10 személyre:
  • 1 adag rétestészta
  • 40 dkg ribizli
  • 3 dkg mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 70 dkg savanykás alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

    Előkészítés: Összegyúrjuk a tésztát, és amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.
    Elkészítés: A ribizlit hagyjuk felengedni, és alaposan lecsepegtetjük (legjobb, ha szűrőkanálba tesszük, és tálat teszünk alá). A mazsolát megmossuk, és beáztatjuk a rumba. A vaj felét felforrósítjuk egy serpenyőben, és megpirítjuk benne a zszemlemorzsát. Hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk az almát, magházát eltávolítjuk, és a húsát vékony szeletekre vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a zsemlemorzsa 2/3-ával, a széleken 3-3 cm szabadon hagyunk. Ezt a részt megkenjük egy kevés olvasztott vajjal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almát majd a ribizlit szétosztjuk a tésztán, rászórjuk a fahéjat, a cukrot és a mazsolát. A szabadon hagyott tésztaszéleket felhajtjuk, és az abrosz segítségével feltekerjük a tésztát. Megkenjük a maradék olvasztott vajjal, és az előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Megszórjuk porcukorral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin