Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Almás rétes

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Almás rétes

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 374
  • Elküldve: 63

Hozzávalók:

  • 2 doboz mirelit réteslap (1 rúdhoz 4 lapot használjunk!)
  • Vénusz olaj
  • zsemlemorzsa
  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés:


1.) Leterítettem a nedves konyharuhát az asztalra, és rátettem egy réteg réteslapot.
2.) Egy kis lábasba olajat öntöttem, és egy kenő-ecset segítségével óvatosan megcsepegtettem a lapot olajjal.
3.) Az 1. lapra rátettem a 2. lapot és ugyanúgy megcsepegtettem, mint az elsőt, majd ugyanígy rétegeztem a 3. és a 4. lapot is és azokat is megcsepegtettem egy kis olajjal.
4.) A 4. lapot finoman megszórtam zsemlemorzsával. Ez nagyon fontos, ugyanis ez szívja majd fel az alma levét, és így nem fog elázni a tésztám.
5.) Még a réteslapok megolajozása előtt megmostam, megpucoltam és lereszeltem 1,5 kg savanykás almát. Most szépen megraktam vele a réteslapot. (A tölteléket előzőleg egy tálban 3 részre osztottam, hogy minden rúdba egyenlő mennyiség jusson). Mielőtt a tésztára tettem, jól megnyomkodtam az almát, hogy a felesleges létől megszabaduljak.
6.) A reszelt almát megszórtam cukorral és fahéjjal. (A cukor mennyisége attól függ, mennyire édes vagy savanyú almát használunk). Végül az egészet meghintettem még egy kevés zsemlemorzsával is, és elegyengettem a tölteléket, hogy mindenhova jusson.
7.) A konyharuha segítségével óvatosan feltekertem a tésztát.
8.) Amikor elkészültem a rétes feltekerésével, mindkét végét óvatosan maga alá hajtogattam, hogy sütés közben ne türemkedjen majd ki belőle az almás töltelék.
9.) Az ecsetemmel egy tepsi aljára felfestettem a 3 tervezett rétes-rudam helyét, és belefektettem az első majd a második és harmadik rudat. A rétesek végeinél is bekentem a tepsit, hátha odaér majd a tészta sütés közben.
10.)Nagyon forró sütőben alig 8-10 perc alatt készre sütöttem az egészet, majd a kihűtöttem, és porcukorral megszórva tálaltam.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!



morzsalos-mirza receptjeiből:
Sajtos stangli III.
Kacsasült fahéjas almával
Palócgulyás
Zsenge tökfőzelék
Sajtos karfiolkrémleves
Húsos-tojásos lasagne
Pufók amerikai palacsinta
Mézes zserbó VII.
Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. november 24. (szombat) 10:59
    Először csináltam rétest és nagyon finom lett! Nagyon jó recept!
Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Grillezett oldalas kukoricával Grillezett oldalas kukoricával
Rántott szelet variációk (gluténmentes) Rántott szelet variációk (gluténmentes)
Mandulás-csokis szívecskék (gluténmentes) Mandulás-csokis szívecskék (gluténmentes)
Mézes-kapros tökfőzelék Mézes-kapros tökfőzelék
Oreo torta Oreo torta
Málnakrémleves mentás túrógombóccal Málnakrémleves mentás túrógombóccal
Cukkinis-paradicsomos tészta Cukkinis-paradicsomos tészta
Vörös bársony torta (Red velvet cake) Vörös bársony torta (Red velvet cake)
Szedres krémes Szedres krémes
Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122355_gyros-110.jpg Gyros - görög nyár a konyhánkban

A nyári melegben az egyik legjobb, gyorsan elkészíthető, laktató, de nem megterhelő étel a gyros. A falatnyi fűszeres húsok, a…

Napi tipp
A hétvégi vendégségekre, családi ebédekre szánt fogásokhoz érdemes kipróbálni a sokféle módon felhasználható, ízletes kacsamellet. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept