Almás rétes

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 doboz mirelit réteslap (1 rúdhoz 4 lapot használjunk!)
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) Leterítettem a nedves konyharuhát az asztalra, és rátettem egy réteg réteslapot.
    2.) Egy kis lábasba olajat öntöttem, és egy kenő-ecset segítségével óvatosan megcsepegtettem a lapot olajjal.
    3.) Az 1. lapra rátettem a 2. lapot és ugyanúgy megcsepegtettem, mint az elsőt, majd ugyanígy rétegeztem a 3. és a 4. lapot is és azokat is megcsepegtettem egy kis olajjal.
    4.) A 4. lapot finoman megszórtam zsemlemorzsával. Ez nagyon fontos, ugyanis ez szívja majd fel az alma levét, és így nem fog elázni a tésztám.
    5.) Még a réteslapok megolajozása előtt megmostam, megpucoltam és lereszeltem 1,5 kg savanykás almát. Most szépen megraktam vele a réteslapot. (A tölteléket előzőleg egy tálban 3 részre osztottam, hogy minden rúdba egyenlő mennyiség jusson). Mielőtt a tésztára tettem, jól megnyomkodtam az almát, hogy a felesleges létől megszabaduljak.
    6.) A reszelt almát megszórtam cukorral és fahéjjal. (A cukor mennyisége attól függ, mennyire édes vagy savanyú almát használunk). Végül az egészet meghintettem még egy kevés zsemlemorzsával is, és elegyengettem a tölteléket, hogy mindenhova jusson.
    7.) A konyharuha segítségével óvatosan feltekertem a tésztát.
    8.) Amikor elkészültem a rétes feltekerésével, mindkét végét óvatosan maga alá hajtogattam, hogy sütés közben ne türemkedjen majd ki belőle az almás töltelék.
    9.) Az ecsetemmel egy tepsi aljára felfestettem a 3 tervezett rétes-rudam helyét, és belefektettem az első majd a második és harmadik rudat. A rétesek végeinél is bekentem a tepsit, hátha odaér majd a tészta sütés közben.
    10.)Nagyon forró sütőben alig 8-10 perc alatt készre sütöttem az egészet, majd a kihűtöttem, és porcukorral megszórva tálaltam.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bedő Erika 2 évvel ezelőtt
Hétvégén kaptam egy láda almát... Amikor már untuk magában, lének és az összes szomszéd kapott, akkor találtam ezt a receptet. Már illatozik a sütőben. Köszi!
szathmári vica 3 évvel ezelőtt
Először csináltam rétest és nagyon finom lett! Nagyon jó recept!
Dobosiné Fülöp Magdolna 5 évvel ezelőtt
A tetjét én mindenfajta rétesnek tejföllel kenem meg, úgy szép pirosra sül és nem is szárad ki.
liliske 7 évvel ezelőtt
Megsütöttem, finom is lett, de a legfelső tésztaréteg kiszáradt, betöredezett, és le kellett fejtenem róla, mert ehetetlen lett. Pedig megkentem olajjal. Mennyi olajat kell rátenni? (most csináltam először rétest) :)
10 évvel ezelőtt
Mirza, amilyen vállalkozó kedvű és bátor vagy, biztosan nem égsz le az alábbi változattal: -az almát pucolás után gerezdre vágod és kis vajon megfuttatod, nem kell puhára párolni.Kedvedre édesíted, akár mézzel is, fűszerezed őrölt fahéjjal, szekfűszeggel. A keletkezett levet nem használod fel, nem használsz morzsát sem, hanem pl. vaniliaízű, főzés nélküli pudingporral bőségesen megszórod. Egy rúdhoz fél zacskót használok. Nem fog a tészta elázni, az almát egy zselés-krémes réteg veszi körül. Sok sikert!

Hasonló Receptek

Magazin