Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás rétes egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 kk só
  • 1 db tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 80 dkg alma
  • 1/2 ml rum
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 db biocitrom
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 3 dkg cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
    2. Összedolgozzuk a lisztet az olvasztott vajjal, a sóval, a maradék cukorral és az élesztős keverékkel. Összegyúrjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük1 óra alatt.
    3. A töltelékhez felforróstjuk a vajat, és megpirítjuk benne a zsemlemorzsát a fahéjjal együtt. Az almát megmossuk és meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, a húsát pedig felkockázzuk. Hozzáadjuk a fahéjas morzsát, a rumot, a szeletelt mandulát, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, a cukrot és a mazsolát is. Összekeverjük.
    4. A tésztát lisztezett konyharuhán kinyújtjuk, és megkenjük a felvert tojással. A szélére halmozzuk a tölteléket, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 40-45 percig sütjük. 

    ALMÁS RÉTES MUFFIN>>> 

    NAGYI ALMÁS RÉTESE>>> 

    ALMÁS-KÁPOSZTÁS RÉTES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek