Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rétes cukrász módra

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos vízben elkeverjük az ecetet. A 30 dkg réteslisztet, a margarint, 1 tojást, a sót, a porcukrot és a tejfölt az ecetes vízzel összegyúrjuk, alaposan eldolgozzuk. 1 órán át letakarva pihentetjük.

Ezalatt meghámozzuk, majd lereszeljük az almát, és egy edényben megpároljuk, majd ízlés szerint cukrot, valamint 2 teáskanál fahéjat teszünk bele. (Lehet több is ízlés szerint.)

A puha zsírt összekeverjük 3 evőkanál rétesliszttel. A tésztát belisztezett (rétesliszt) munkalapon kinyújtjuk, és a zsíros keverékkel megkenjük. Szorosan feltekerjük (mint a kakaós csigát), és 4 egyforma darabra vágjuk. A darabokat fél órára mélyhűtőbe tesszük, hogy a zsír megdermedjen.

A tésztadarabokat téglalap alakúra nyújtjuk, egyenletesen ráhalmozzuk a párolt almát, megszórjuk 1 evőkanál búzadarával (darált diót is lehet rá szórni, attól nagyon finom lesz). Feltekerjük és tepsibe fektetjük.

A tetejét megkenjük felvert tojással, és 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szép piros lesz.

Megjegyzés

Természetesen lehet bármilyen töltelékkel csinálni.
- JuditN

Ezek is érdekelhetnek

Friss