Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás répasaláta mángoldos lencsefasírttal

MME MME
60 perc
4 adag
Hozzávalók
  • A lencsefasírthoz:
  • 1 csésze főtt lencse
  • 1 csésze főtt quinoa
  • 1 csokor mángold
  • 1 db tojás
  • 1 csokor koriander
  • 1/2 csésze hajdinaliszt
  • negyed csésze darált szezámmag
  • bors
  • római kömény
  • kevés olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
  • A salátához:
  • 1 csokor új sárgarépa
  • 2 db piros alma
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg dióbél
  • Az öntethez:
  • 3 dl natúr joghurt
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek méz
  • bors
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek almaecet

Elkészítés

  1. A fasírthoz megmossuk és összevágjuk a mángoldot és a koriandert, majd összegyúrjuk az összes hozzávalót. Lapos pogácsákat formázunk belőle. Egy sütőpapírt kiolajozunk, rátesszük a korongokat, megspricceljük a tetejét is olajjal. 200 fokos sütőben megsütjük, félidőben megforgatjuk.
  2. A salátához a répát megtisztítjuk, az almát megmossuk, mindkettőt zsülienre vágjuk. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, durvára aprítjuk, a feta sajtot pedig elmorzsoljuk. Összeforgatjuk a répát, az almát, az áfonyát, a diót meg a sajtot. Az öntet hozzávalóit egy kisebb befőttesüvegbe töltjük, és összerázzuk. Tálalás előtt a salátára öntjük, összeforgatjuk.

Megjegyzés

A recept a Vidék íze receptmagazin májusi számában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss