Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rebarbaradzsem

MME MME
3.2/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát lereszeljük. A citromot megmossuk, héjából levágunk kb. 5 cm-es darabot, és levét kinyomjuk. Az üvegeket alaposan kimossuk, száradni hagyjuk.
Elkészítés: A rebarbarát és az almát a citrom levével, héjával és 2 evőkanál vízzel puhára főzzük. (A rebarbara ne főjön szét.) Kivesszük a citrom héját, és a kompótot hűlni hagyjuk. Elkeverjük a befőzési cukrot a kompóttal, és felforraljuk. Belekeverjük a gyömbért, és 3 percig rotyogtatjuk. Az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, és fejtetejükre állítva hűlni hagyjuk.

Ezek is érdekelhetnek