Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rakott burgonya

MME MME
2 4.6/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A tojásokat sós vízben 10 percig, azaz keményre főzzük, és hideg vízbe merítve lehűtjük. A hagymákat meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apróra felkockázzuk, és meglocsoljuk a citromlével. A petrezselymet leöblítjük, néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk.
Elkészítés: Megfonnyasztjuk a hagymát 2 evőkanál vajban/margarinban, rádobjuk a gombát, és fedő nélkül, erős tűzön 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a petrezselymet. A burgonyát leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. A tojást meghámozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy mélyebb tűzálló tálat. A burgonyát, a tojást és a paradicsomot felkarikázzuk. A tál aljára terítjük a burgonya felét, tetejére simítjuk a pirított gombát, az almakockákat, a tojás- és paradicsomkarikákat, kissé megsózzuk, majd megkenjük a tejföllel. Kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a tetején a maradék burgonyát, rátördeljük-kenjük a maradék vajat/margarint, megszórjuk a reszelt sajttal, és 40-45 percig sütjük. Tálaláskor a félretett petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 680 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss