Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rácsos sütemény - Mindmegette Villámveseny

90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást, a tejfölt és összegyúrom. Fél órára hűtőbe teszem.
  2. Elkészítem az almatölteléket. Az almákat hámozom, lereszelem, a cukorral, mazsolával és a fahéjjal puhára párolom, majd kihűtöm.
  3. Egy 30X35-ös tepsit kizsírozok, megszóróm liszttel. A tésztát elosztom 3/4-ed, 1/4-ed arányban, a nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe terítem, megszórom morzsával és ráhalmozom az almatölteléket. A maradék tésztából lisztezett deszkán rudakat sodrok, és keresztben egymásra, az almára rakom.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm, amíg a rácsok is világos barnák nem lesznek. Tálaláskor porcukorral hintem meg.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss