- Hozzávalók:
- A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- kis tej (kb. 1 dl)
- A töltelékhez:
- 2 kg alma
- 6-5 evőkanál cukor
- 2 tojásfehérje felverve
- vanília
- fahéj
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés: A tésztát minden hozzávalójával összegyúrjuk. Ne legyen ragacsos! Míg elkészítjük az almát, addig tegyük hűtőbe.
Az almát lereszeljük, 10 perc múlva kicsavarjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket (én tettem bele egy késhegynyi mézeskalács fűszerkeveréket...).
A pudingot megfőzzük.
A tészta 1/3-át levágjuk, a többit kikent tepsibe nyújtjuk. Szórunk rá valamilyen nedvszívót (zsemlemorzsa, búzadara, én darált kekszet tettem most), belesimítjuk a tojásfehérjével elegyített almát,és ráöntjük a még meleg pudingot. A maradék tésztával berácsozzuk a tetejét.
180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Nem bonyolult, de annál finomabb pite.
Hozzászólások