Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-pudingos süti

90 perc
egyszerű
olcsó
20 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg leveles tészta
  • A töltelékhez:
  • 24 dkg babapiskóta
  • 12 dkg reszelt alma
  • 3 ek cukor
  • citromlé
  • fahéj (őrölt)
  • A pudinghoz:
  • 1,2 l tej
  • 6 ek cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 db tojás (lekenéshez)

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kettévágjuk. Az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (kb. 31x31 cm) , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát pedig ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).
  2. A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, majd kicsit rányomogatjuk.
  3. A tejből, a 6 evőkanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk. A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk, végül lekenjük a felvert tojással.
  4. Előremelegített sütőben 200 fokon, kb 30-35 percigsütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

MORZSÁS ALMÁS PITE>>> 

HÁROMALMÁS SÜTEMÉNY>>> 

KEVERT ALMÁS SZELET>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek