Almás-pudingos krémes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • Az almatöltelékhez:
  • 1 kg reszelt alma
  • 1 evőkanál vaj
  • cukor
  • fahéj
  • citromlé
  • A csokimázhoz:
  • 0,5 tábla étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd egy közepes méretű tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 3 lapot sütük.
    2. A pudingot a tejben megfőzzük, addig a margarint a porcukorral összekeverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral.
    3. Az almát a vajon megdinszteljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és meglocsoljuk citromlével.
    4. Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, rátesszük a második lapot, amire az almás töltelék kerül, végül rátesszük a harmadik lapot is. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk.

Megjegyzés

Ne süssük túl a lapokat, a töltésnél pedig vigyázzunk, ne repedjenek meg!

Fodor Emese
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin