Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-pudingos-csokis palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Palacsinta tésztához:
  • 1 db tojás (M-es)
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 13,5 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl szénsavas víz vagy szódavíz
  • Töltelékhez:
  • 5 db alma
  • 1,5 dl víz
  • cukor vagy édesítő (ízlés szerint)
  • 1 ek citromlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • Csokiöntethez:
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Egy mélyebb tálban összekeverjük a tojást az olajjal kézi mixerrel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, majd felváltva adagoljuk a lisztet és a tejet, majd a végén hozzáöntjük a vizet. Egy kicsit hagyjuk pihentetni. A  palacsinta sütőbe egy pár csepp olajat teszünk, felforrósítjuk, majd kisütjük.
  2. Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A felaprított almákat egy nagyobb serpenyőbe tesszük és összekeverjük a víz egy részével, a cukorral (vagy édesítőszerrel) és a citromlével majd miután felforrt, folyamatos kevergetés mellett, még 2-3 percig a tűzön hagyjuk.
  3. Miközben párolódik az alma, a vaníliás pudingport vízzel csomómentesen elkeverjük. Miután felforrt az almás töltelék, a töltelékhez keverjük a pudingos keveréket és újra felforraljuk. Majd ezután hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük az öntetet. Gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval és vékony szeletekre vágott almával díszítjük.

ASZALTSZILVÁVAL TÖLTÖTT PALACSINTA RÁNTVA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss