Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pizza

MME MME
3.3/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beletördeljük az élesztőt, rászórjuk a cukrot, beleöntünk kb. 1,2 dl vizet, és kevés liszttel elkeverjük. Lefedjük, és meleg helyen kb. 10 percig kelni hagyjuk. Hozzákeverjük a konyakot, kevés sót, alaposan összedolgozzuk, és 30 percig kelni hagyjuk.
Elkészítés: Amíg a tészta kel, a sonkát csíkokra vágjuk, a paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, a fokhagymát átnyomjuk, a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, és a húsát karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Az
oregánóval, a kakukkfűvel, fűszerezzük. A tésztát átgyúrjuk, kör alakúra kinyújtjuk. Megolajozunk egy sütőlapot, ráfektetjük a tésztát, és rákenjük a hagymás masszát. Megszórjuk a sonkacsíkokkal, felváltva rátesszük az paradicsom- és almakarikákat. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojást elkeverjük a sajttal, az almára öntjük/kenjük, és a pizzát kb. 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss