Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás pitetorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 4 cl hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg ricotta (vagy túró)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 db tojás
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-3 db alma a tetejére
  • 2-3 evőkanál méz a lekenéshez
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet elkezdjük összemorzsolni a hideg vajjal, majd amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a tojást, és a fele mennyiségű vizet. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Közben ha szükséges, akkor apránként hozzáadagoljuk a maradék hideg vizet is.

    A simára gyúrt tésztát ezután kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Ezután 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

    Közben elkészíthetjük a tölteléket. A ricottát keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a ricottás masszához.

    Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre, majd csepegtessünk rá citromlevet, nehogy megbarnuljon felhasználásig.

    A piteformában lévő tészta alját villával szurkáljuk meg, majd öntsük bele a tölteléket. Ezután rakjuk ki a tetejét az almaszeletekkel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.

    A mézet melegítsük fel, majd a sütőből kivett torta tetejét kenjük le vele.

    Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin