Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Almás pite

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Almás pite

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 721
  • Elküldve: 401

Hozzávalók:

  • A töltelékhez:
  • 2 kg savanykás alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • Az omlós tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor (10 g)
  • 2 tojás + 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • Továbbá:
  • 6 dkg zsemlemorzsa vagy darált dió
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • (fahéjas) porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a citromhéjat, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi (30-40 perc). Hagyjuk kihűlni.

Közben az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval, majd elkenjük rajta az almapépet. Úgy, hogy a papír legyen fölül, a tetejére fordítjuk-fektetjük a másik tésztalapot, végül lehántjuk róla a sütőpapírt, és lenyomkodjuk a tésztaszéleket.

Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és középső bordamagasságon aranybarnára sütjük (50-60 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerint szeletekre, háromszögekre, rombuszokra vágjuk, és megszórjuk (fahéjas) porcukorral.

Megjegyzés:

Lajos Mari receptje. A fotót Krisztitunder küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 22 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 22. ildacor
    2013. október 21. (hétfő) 20:37
    Kezdő \"konyha-művészként\" neki estem, és elsőre nagyon jó lett. Olyan jó, hogy az Édesanyámnak azonnal kellett a recept (aki túl van már több száz almás pitén:)) !!! Én csökkentettem a cukor adagokat, és próbáltam helyettesíteni nádcukorral, és xilittel. Nagyon bejött a srácoknak!:) Köszönöm!!!
Receptválogatás
Tepsiben sült vacsorák
Fogunk egy tepsit, belepakoljuk a sok földi jót, fűszerezzük, majd betoljuk a sütőbe. Tíz perces munkával is lehet kiváló vacsorát készíteni. A sütőtől pedig bemelegszik a konyha, és finom illatok lengik be hamarosan a lakást...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Márványos kevert kuglóf Márványos kevert kuglóf
Rántott csirkemell labda Rántott csirkemell labda
Esterházy rostélyos vajas galuskával Esterházy rostélyos vajas galuskával
Körmös csülökpörkölt bográcsban Körmös csülökpörkölt bográcsban
Foszlós fonott kalács Foszlós fonott kalács
Békebeli vaníliás kifli Békebeli vaníliás kifli
Narancsos gesztenyegolyók Narancsos gesztenyegolyók
Gyömbéres pálmalevél Gyömbéres pálmalevél
Gombás palacsintatekercsek füstölt gomolyával Gombás palacsintatekercsek füstölt gomolyával
Csokis-dióhabos kocka Csokis-dióhabos kocka
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept