Elkészítés: Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerint fahéjat.
Egy nagy tálban összedolgozzuk a lisztet, a sütőport, a margarint, a tojást, a sót, a cukrot és a tejfölt. A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban.
Először a nagyobb részt nyújtjuk ki, és tesszük egy kikent, lisztezett tepsibe. A tésztát zsemlemorzsával meghintjük, és ráhalmozzuk az almatölteléket. Végül a maradék tésztánkat is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, az almára tesszük. A tésztát tojással lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre