Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk (az élesztőt nem kell felfuttatni, csak a lisztbe morzsoljuk), akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és jól kicsavarjuk, majd összekeverjük a kristálycukorral, a fahéjjal és a citrom reszelt héjával és a zsemlemorzsával.
A tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk (ne legyen se túl vastag, se túl vékony - ha vékony, sülés közben szétreped), az egyik lapot a kivajazott tepsibe terítjük (nagy méretű tepsi), majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket (ha még engedett levet, akkor hintsük meg még zsemlemorzsával), és a másik tésztalappal fedjük be. Felvert tojással megkenjük és megszúrkáljuk a tetejét, majd kb. 25 perc alatt kb. 170 fokon megsütjük. Akkor jó, ha a teteje megpirul. Ha kihűlt, szeleteljük kockákra, és hintsük meg porcukorral. Jó étvágyat!
Meggyel készítve: 2 meggybefőtt levét 2 csomag vaníliás pudingporral felfőzzük, és ha már kocsonyás, hozzáadjuk a meggyet, majd hagyjuk kihűlni. Külön cukrozni nem szükséges, mert a befőtt leve enyhén cukrozott.