Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite vaníliafagyival

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 2 kg durvára reszelt alma
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojásfehérje
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • A kenéshez:
  • 1 kisebb tojás
  • A díszítéshez:
  • 8 gombóc vaníliafagyi

Elkészítés

Elkészítés: 1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el benne a margarint, gyúrjuk össze a kétféle cukorral, a jól megmosott citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy jól kezelhető tészta legyen belőle. Osszuk 2 részre a tésztát.

2. A tészta egyik felét nyújtsuk ki, és borítsuk kikent, morzsával vagy liszttel behintett tepsibe, majd hintsük meg zsemle- vagy kekszmorzsával.

3. A reszelt almából jól nyomkodjuk ki a levét, és keverjük össze a kétféle cukorral és a fahéjjal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk az almába, majd halmozzuk egyenletesen a morzsával behintett tésztára. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, borítsuk az almára.

4. A tészta tetejét kenjük meg felvert tojással, villával szurkáljuk meg. 180°C fokos előmelegített sütőben 32-35 perc alatt süssük meg.

5. A süteményt langyosan, vaníliafagyival tálaljuk!

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss