Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás pite tejfölösen

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 15 dkg porcukor (+ 3 ek a töltelékhez)
  • 25 dkg margarin (+ a tepsi kikenéséhez)
  • 1 db citrom (lereszelt héja és leve)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek tejföl
  • 2 db tojás
  • 1,5 kg alma
  • 1 ek olaj
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 1 ek zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa )

Elkészítés

    1. A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szoba hőmérsékletű margarinnal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citrom héját, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe, egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, és jól eldolgozzuk. A kész tésztát 30 percre hűtőbe tesszük.
    2. Az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn reszeljük, a levét kissé kinyomjuk. Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát. A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, valamint fahéjjal összekeverjük, ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
    3. Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk. A kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk. Az almatölteléket eloszlatjuk rajta és a másik tésztalappal befedjük. Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
    4. Előmelegített sütőbe helyezve 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, felszeleteljük, a tetejét porcukorral meghintjük.

    ALMÁS PITE JOGHURTOSAN>>> 

    ALMÁS PITE GOLYÓ>>> 

    ALMÁS-PUDINGOS SÜTI>>> 

Megjegyzés

Elkészítette , nagyon omlós, finom pite.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin