Keress receptre vagy hozzávalóra

Almás pite likőr

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 dl likőrhöz:
  • 1 dl vodka
  • 5 dl almalé (100%-os, szűretlen akár)
  • 15-20 dkg cukor
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 evőkanál házi készítésű vanília-kivonat
  • 1 közepes rúd fahéj
  • 1 púpozott teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • csillagánizs

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A vodkába beletesszük a fahéjrudat, a szegfűszeget és a csillagánizst. Napfénytől elzárva 1 hétig érleljük a keveréket.

    2. Az almalét és a cukrot összefőzzük, beletesszük az őrölt fahéjat.

    3. Amikor kihűlt, összekeverjük a vodkával, és beleöntjük a házi készítésű vanília-kivonatot.

Megjegyzés

Ha nincs házi készítésű vanília-kivonatunk, tegyünk fél vanília rudat a vodkába.

AmiDJF
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

AmiDJF 6 évvel ezelőtt
Kedves Laura! Hűtőben szoktam tárolni a likőrt. Nekem az a tapasztalatom, hogy egy hétig biztos, hogy eláll. Valószínűleg tovább is, de mivel ez nem egy nagy mennyiség, nálunk gyorsan elfogyott. Nyugodtan lehet ízlés szerint növelni a vodka mennyiségét, így még tovább áll el, de alkoholosabb lesz az íze is.
hlaura 6 évvel ezelőtt
Szia! Elkészítés után hogyan szoktad tárolni? Van arról tapasztalatod, hogy meddig áll el? Köszönöm: Laura
AmiDJF 6 évvel ezelőtt
Kedves Eszti! A citromlé a legvégén kerül bele, a vaníliakivonattal együtt.
esztiklock 6 évvel ezelőtt
Mi a helyzet a citromlével? Azt mikor és hová?

Hasonló Receptek

Magazin