Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite III.

MME MME
4 4.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összemorzsolom a margarinnal, majd a cukrot, sütőport, 1 tojást és a tejet beledolgozom. Tulajdonképpen egy jól nyújtható linzertésztát kell kapnom.

Két cipóba osztom, és lisztezett, kikent tepsibe simítom az egyik fele kinyújtott tésztát. Arra édes morzsát szórok, a lereszelt, kinyomkodott almát ráterítem, meghintem fahéjjal, cukorral, majd átforgatom a tésztán a tölteléket. Erre megint kerül egy kis morzsa, arra a tészta másik fele. Villával megszurkálom a tetejét, és szép pirosra sütöm. Langyosan szelem, porcukorral hintem tálalás előtt.

Megjegyzés

Nem csak almával, hanem meggyel, sárgabarackos darált dióval és túróval is készítem. A túróhoz morzsa helyett grízt használok. Ez az adag egy kis tepsi, gáztepsihez másfél adag kell. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss