Elkészítés: Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, 12 dkg vajat, egy tojássárgát és egy csipetnyi sót. (Nem gyúrjuk!) A tejet ráöntjük, és másfél órán át hűtőszekrényben pihentetjük. A sütőt 180°C-ra felmelegítjük. Az almákat megpucoljuk, meghámozzuk, majd 6-8 darabra felvágjuk. A magházat kivesszük. Vaníliáscukorral, fahéjjal és a maradék vajjal összekeverjük. Egy sütőfomába helyezzük, és a tésztát egyenletesen kinyújtjuk benne. A tészta tetejére tojásfehérjét kenünk. 40 percig sütjük. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre