Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás pite (gm, lm)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 10 dkg tápióka keményítő
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 1 db tojás
  • 11 dkg hideg vaj
  • 12 ek jéghideg víz
  • A töltelékhez:
  • 1,2 kg alma (meghámozva, mag nélkül)
  • 5-6 ek kristálycukor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 ek tápióka keményítő
  •  

Elkészítés

    1. A zabpehelylisztet, a tápióka keményítőt, és az útifűmaghéjat egy tálban alaposan elkeverjük. A tojást a lisztkeverékhez adjuk, és összedolgozzuk.
    2. A hideg vajat kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóhoz adjuk. Majd nagyjából beledolgozzuk a tésztába, úgy, hogy borsó nagyságú vajdarabok maradjanak benne. A jeges vizet evőkanalanként a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk, majd simára gyúrjuk, és fóliába tekerve 1 órára hűtőbe tesszük.
    3. Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a citromlevet, jól elkeverjük, és állni hagyjuk.
    4. Amikor letelt az 1 óra, a tésztát kivesszük a hűtőből, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
    5. A tésztát 2/3-ad, 1/3-ad arányban elosztjuk. Először a nagyobb részt nyújtjuk ki kb 4-5 mm vastagra. Majd egyenletesen a piteforma aljába fektetjük. A keményítőt a tészta aljára szórjuk.
    6. Az almából jól kinyomkodjuk a levet, és megtöltjük vele a formát. A kisebb tésztát szintén 4-5 mm-re sodorjuk. Süteménykiszúróval mintát nyomunk bele, és a töltelék tetejére tesszük, úgy hogy pontosan illeszkedjen az alsó részre.
    7. A pitét körülbelül 40 - 45 percig sütjük, amíg a teteje világos aranyszínű lesz. Miután kihűlt, porcukorral szórjuk.

    Videó! Így készítheted el az almás pitét! >>> 

    11 ISTENI GYÜMÖLCSÖS PITE, AZ ALMÁSTÓL A MEGGYESIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin