Elkészítés: A töltelékhez lereszeljük az almát, és a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal addig pároljuk, amíg a leve elpárolog. Ízesítjük mézzel, citromlével, hűlni hagyjuk.
A 15 dkg darált diót szárazon átpirítjuk, félretesszük.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a deci tejben kevés cukorral. A liszttel összemorzsoljuk a margarint, és a többi hozzávalóval együtt jó rugalmas tésztát gyúrunk, melyet fél órát pihentetünk a hűtőben.
A tésztát két részre osztjuk, felét egy közepes tepsibe nyújtjuk (melyet vagy sütőpapírral bélelünk, vagy kikenjük és lisztezzük), majd megszórjuk a 15 dkg pirított dióval. A tölteléket elkenjük rajta, majd a tészta másik felével beborítjuk. Sűrűn megszurkáljuk villával, tejjel megkenjük a tetejét.
Előmelegített 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre