Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba, hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), s darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.
Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal. Ráborítjuk a másik kinyújtott lapot, megnyomkodjuk, villával megszurkodjuk, megkenjük tojással.
Betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre