Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva kb. 1 órát pihentetjük hideg helyen.
Az almát szűrőedénybe reszeljük, levét tálban felfogjuk, majd másik edénybe téve citromlével, a cukor felével, fahéjjal, dióval és a reszelt citromhéjjal megpároljuk. Elkészülte előtt adjuk hozzá a cukor másik felét, jól elkeverjük.
A pihentetett tésztát kétfelé osztjuk, majd normál méretű tepsi nagyságával megegyező méretre nyújtjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és ráhellyezzük az első lapot, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a darált dióval, majd rákanalazzuk és elsimítjuk az almatölteléket. Ráhelyezzük a másik lapot, és egy kicsit rányomjuk a töltelékre. Villával megszurkálkuk a tészta tetejét, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a darabolt diót.
Előmelegített /180 °C/ sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.