Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás pite baracklekvárral

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 15 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 15 dkg darált mandula
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk mandulaaroma
  • 1 db citrom (lereszelt héja és kifacsart leve)
  • 3 db alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek baracklekvár

Elkészítés

    1. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a mandulát és a cukrot. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a mandulaaromával, a citromhéjjal és 1 ek citromlével. Összeöntjük a két tál tartalmát, és összedolgozzuk.
    2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tészta 2/3-át, majd a kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol egyenlő vastagságú legyen! Végül villával megszurkáljuk.
    3. A töltelékhez vékonyan felszeleteljük a kimagozott almákat, elrendezzük a tésztán, majd meghintjük a fahéjjal. A megmaradt tésztát kisebb darabokra tépkedjük, és az almarétegre nyomkodjuk. A 180 fokra előmelegített sütő középső részén 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép aranyszínű.
    4. A lekvárt összekeverjük 1 ek vízzel, és megmelegítjük. Kivesszük a süteményt a sütőből, és meglocsoljuk a lekváros keverékkel. A tepsiben hagyjuk hűlni 20 percig, majd sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.

      MORZSÁS, RÁCSOS, KLASSZIKUS ÉS PALEO - 10 ZSENIÁLIS ALMÁS PITE RECEPT >>> 

      HOGYAN LESZ TÖKÉLETES AZ ALMÁS PITE >>> 

      még több piterecept >>> 

      LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS OMLÓS A PITETÉSZTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin