Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás pite - ahogy a nagyi szokta

default user icon
64 4.7/5
Boróka fotója

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • csiptenyi só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a margarint, a tojást, a sót, a cukrot és a tejfölt. A tésztát két részre osztjuk. Először a nagyobb részt nyújtjuk ki, és tesszük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. A tésztát zsemlemorzsával meghintjük, és ráhalmozzuk az alma tölteléket. Végül a maradék tésztánkat is kinyújtjuk, és a tepsibe, az almára tesszük. A sütemény tetejét villával megszurkáljuk, majd 150-180 fokon 25-30 percig ropogósra sütjük!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

manyo72
Elkevertem Anyukám pite receptjét...Helyette ezt csináltam meg, és azt kell mondjam hogy ugyanolyan finom! Egyszerű, porhanyós, isteni! A családom észre sem vette a különbséget...:-)
durumbúza
Nagyon fincsi! Egyszerű, gyors és olcsó! Én megpároltam az almát,de tényleg isteni a tésztája! legközelebb dupla adaggal készítem, mert igen kapós volt! :)
jucus0725
Ez egy nagyon szuper recept köszönöm a kisfiam imádja !
Kiscsimpi
Nagyon finom recept, örülök, hogy kipróbáltam. Nálam annyi \"probléma\" volt csak, hogy az alsó réteg vastag lett. Legalábbis az én szám ízlése szerint. Egyébkét nagyon finom volt. Még megfogom sütni!
Fifone
Finom. DE! A teszta nagyon ragad es nehez vele banni, jo boven kell lisztezni es folyton felidegesitem magam, ahogy csinalom. De azert mindig ezt a receptet valasztom.
drszilvia
Ez a recept tényleg isteni!!! A férjem imádja az almás pitét, és már legalább 2 éve keresem a régi , eredetit! Eddig mindig vagy kemény lett vagy szárazabb a tészta. Ez a recept gyors( eddig kinlódtam a kelesztéssel, éjszakára hűtőben pihentettem a begyúrt tésztát...), egyszerű és nagyon- nagyon finom , puha, omlós! A megmaradt sütit éjszakára hűtőbe tettem, és másnap ugyanolyan puha volt! A tölteléken kicsit változtattam: az almát(10 nagy alma) lereszeltem, és egy fém edényben feltettem párolni, rögtön hozzátettem a cukrot(10 evőkanál + 1 cs. vaniliás c.) és a fahéjat( 1egész evőkanállal) is. Mikor elpárolgott az alma leve, ez csupán pár perc, rásimítottam a már tepsiben lévő kinyújtott, zsemlemorzsázott tésztára. A töltelék így lágyabb, homogénebb állagú lesz. Nekem megéri az a pár perc párolás :-) Nagyon-nagyon KÖSZÖNJÜK ezt a kiváló receptet!!!
domoska
Nagyon finom lett!!!!!!!!!!!!! Még csak 11 éves vagyok és nagyon könnyű volt az egészet megcsinálni!!
molnareva72
Hát én tök béna vagyok a sütéshez, de ez a recept valami isteni!!! Köszönöm!!!!!!
mary-anna
Isteni! Elolvastam a hozzászólásokat is, ezért keveset változtattam rajta. A kiló almához még 2 kicst hozzátettem, tejfölből csak 1 evőkanálnyit tettem, a 200 fokra előmelegített sütőt csak 180-ra vettem vissza, és 35 percig sütöttem. Tökéletes lett. Nagyon köszönöm.
Barnianyu
Imádok sütni, de almás pitét még sohasem csináltam. Úgy alakult, hogy vendégségbe mentünk és hát nem illik üres kézzel menni, ezért gyorsan dobjunk össze valamit alapon kitaláltam, hogy almás pite lesz a befutó. A számtalan recept közül erre esett a választás és nem bántam meg. Tortaformában készítettem és minden megadott mennyiség 2/3-t használtam fel. A töltelékbe raktam egy kis mézet, citromlevet és egy pici rum aromát is. A tetejét nem rácsoztam, hanem teljesen befedtem. Elég lutri volt a vendégek előtt felvágni, de végül minden szuper lett, nagyon-nagyon finom. Ezer köszönet a receptért, tökéletes!!

Hasonló Receptek

Magazin