Elkészítés: Az egész tojásokat a porcukorral nagyon habosra keverem, amíg már majdnem fehér, és a kétszeresére emelkedett a tálban. A végén az olajat is hozzáadom. A kétfajta lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát egy másik tálban összekeverem. Az almát lereszelem, rászórom a vaníliás cukrot.
A tojásos masszához a lisztes keveréket 3-4 részletben hozzászitálom, lapos fakanállal lazán beleforgatom. Ezután a reszelt almát is óvatosan hozzákeverem.
Kisméretű, magas szélű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és a 165 fokra előmelegített sütőben 30 percig, illetve tűpróbáig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre