Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás piskóta diétásan (lisztmentes, cukormentes)

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 12 dkg eritrit
  • 14 dkg darált dió
  • 2 ek kókuszliszt
  • 2-3 db alma
  • 1 tk fahéj
  • dió
  • mazsola

Elkészítés

    1. A tojássárgáját felverjük az eritrit felével. A fehérjét közepesen lágy habbá verjük a maradék eritrittel. 2 kanál fehérjehabbal meglazítjuk a sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal az egészet hozzákeverjük. Ezután hozzáadjuk a darált diót és a kókuszlisztet, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
    2. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, és fahéjjal meghintve addig pároljuk, amíg sűrű lesz.
    3. Egy 20*30 cm-es, magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a krém felét. Az almapürét habzsákba töltjük, és egy vékony csövön kinyomva a hab tetejére nyomjuk. Ezután beterítjük a maradék habbal, megszórjuk egész dióval, mazsolával és darált dióval.
    4. 160 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Fontos, hogy az almapüré sűrű legyen, és ne tocsogjon a gyümölcslében, mert elázik a tészta. Én egy lényerő fazékban ivólevet csináltam, és a visszamaradt sűrű gyümölcspürét használtam fel erre.

A tetején lévő mazsola nem süllyedt be, és ropogósra sült. Paleo diétának is megfelel. Laktóz-, glutén- és cukormentes.

Soltesznora
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin