Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pillecukortorta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortaalaphoz:
  • 12 dkg zabpelyhes keksz
  • 7,5 dkg vaj
  • 2 dkg barna cukor
  • A töltelékhez:
  • 6 lap zselatin
  • 25 dkg cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs
  • 50 dkg alma
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tortaalaphoz a kekszet összezúzzuk. A vajat megolvasztjuk, összedolgozzuk a morzsával és a barna cukorral. Egy kerek kapcsos tortaforma (26 cm) alját kibéleljük sütőpapírral, kanálháttal rányomkodjuk a masszát. Hűtőbe tesszük.

2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A cukrot elkeverjük 1,5 dl vízben, felforraljuk, és 5 percig lobogva forraljuk, félrehúzzuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a cukros lében feloldjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a meleg cukros levet. Beleszórjuk a fahéjat is, és addig verjük, amíg a hab kihűl. A tortaformába kanalazzuk, tetejét nem kell elsimítani, maradjon hullámos. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

3. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, 1 dl levet kicsavarunk. A levet a héjjal kis tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát feldaraboljuk. Az almadarabokat a narancslében 5 percig főzzük. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, az almához adjuk, villával péppé keverjük. Hagyjuk kihűlni. A hideg almapépet a torta tetejére locsoljuk. Ízlés szerint narancshéjjal, narancsszeletekkel díszítjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss