Elkészítés: 1. A tortaalaphoz a kekszet összezúzzuk. A vajat megolvasztjuk, összedolgozzuk a morzsával és a barna cukorral. Egy kerek kapcsos tortaforma (26 cm) alját kibéleljük sütőpapírral, kanálháttal rányomkodjuk a masszát. Hűtőbe tesszük.
2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A cukrot elkeverjük 1,5 dl vízben, felforraljuk, és 5 percig lobogva forraljuk, félrehúzzuk. A zselatint kinyomkodjuk, és a cukros lében feloldjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a meleg cukros levet. Beleszórjuk a fahéjat is, és addig verjük, amíg a hab kihűl. A tortaformába kanalazzuk, tetejét nem kell elsimítani, maradjon hullámos. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
3. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, 1 dl levet kicsavarunk. A levet a héjjal kis tálba tesszük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát feldaraboljuk. Az almadarabokat a narancslében 5 percig főzzük. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, az almához adjuk, villával péppé keverjük. Hagyjuk kihűlni. A hideg almapépet a torta tetejére locsoljuk. Ízlés szerint narancshéjjal, narancsszeletekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre