Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás párolt káposzta

2 3.2/5

Hozzávalók

  • 1 fej lila káposzta (1,5 kg)
  • 2-3 db alma
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ek cukor
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • 2 db babérlevél
  • őrölt köménymag

Elkészítés

    1. A káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat lereszeljük, és egy kicsit besózva állni hagyni. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, 2 percig pároljuk, majd rátesszük kinyomkodott káposztát, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát is.
    2. Ráöntjük a bort, rátesszük a babérlevelet és a köménymagot. Lefedve, kis lángon pároljuk, néha óvatosan megkeverjük, hogy ne törjön össze, és ha kell, még cukorral ízesítjük. Kb. 1 óra alatt elkészül, akkor még kicsit lefedve hagyjuk, mert így is párolódik.

      Még több káposztás recept >>> 

      Még több almás recept >>> 

      Még több köret >>> 


Megjegyzés

Bármilyen sült hús mellé kitűnő!! A közelgő karácsonyi pulykához remekül illik.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

poki13
tényleg nagyon finom,én csülök mellé készítettem!!! isteni lett!!!
nijntjenyuszi
Kedves Gizi! Karácsonyra csináltam meg sült kacsa mellé ezt a káposztát, de mivel rengeteg lett, jutott bőven a fagyasztóba is. Mondhatom, nagy sikere lett, és eddig egyetlen recepteddel sem nyúltam mellé! A lángossal, túrós pitével most fogok próbálkozni, és nagyon köszönöm az eddigi recepteket! Főzz és fotózz még sokat!!!!

Hasonló Receptek

Magazin