Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás párolt káposzta

2 3.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 db alma
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • kristálycukor
  • babérlevél
  • köménymag
  • olíva olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat lereszeljük, és egy kicsit besózva állni hagyni. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe olívaolaj at öntünk, hozzáadjuk a vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Ha már kezd üveges lenni, rászórjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát is. Ráöntjük a bort, ízlés szerinti mennyiségű babérlevelet és köménymagot teszünk bele. Lefedve kis lángon pároljuk, néha óvatosan megkeverjük, hogy ne törjön össze, és ha kell, még cukor ral ízesítjük. Kb. 1 óra alatt elkészül, akkor még hagyjuk kicsit lefedve, mert így is párolódik.

Megjegyzés

Bármilyen sült hús mellé kitűnő!! A közelgő karácsonyi pulykához remekül illik.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

poki13
tényleg nagyon finom,én csülök mellé készítettem!!! isteni lett!!!
nijntjenyuszi
Kedves Gizi! Karácsonyra csináltam meg sült kacsa mellé ezt a káposztát, de mivel rengeteg lett, jutott bőven a fagyasztóba is. Mondhatom, nagy sikere lett, és eddig egyetlen recepteddel sem nyúltam mellé! A lángossal, túrós pitével most fogok próbálkozni, és nagyon köszönöm az eddigi recepteket! Főzz és fotózz még sokat!!!!

Hasonló Receptek

Magazin