Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás párolt káposzta

75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A káposztát vékonyra felszeleteljük, az almákat lereszeljük, és egy kicsit besózva állni hagyni. A hagymát apróra vágjuk. Egy edénybe olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, 2 percig pároljuk, majd rátesszük kinyomkodott káposztát, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát is.
  2. Ráöntjük a bort, rátesszük a babérlevelet és a köménymagot. Lefedve, kis lángon pároljuk, néha óvatosan megkeverjük, hogy ne törjön össze, és ha kell, még cukorral ízesítjük. Kb. 1 óra alatt elkészül, akkor még kicsit lefedve hagyjuk, mert így is párolódik.

    Még több káposztás recept >>> 

    Még több almás recept >>> 

    Még több köret >>> 


Megjegyzés

Bármilyen sült hús mellé kitűnő!! A közelgő karácsonyi pulykához remekül illik. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss