Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás palacsinta narancsos máktöltelékkel

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 35 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 db nagyobb alma
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 4-5 dl tej
  • 1 tk sütőpor
  • A máktöltelékhez:
  • 25 dkg mák
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 2 ek kandírozott narancshéj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1,5 dl tej

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, negyedelve eltávolítjuk a magházát és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
  2. A palacsintához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Érdemes a lisztet és a tejet felváltva adagolni, így könnyebben tudjuk kikeverni szép sima tésztává.
  3. A reszelt almát, a levével együtt belekeverjük a masszába. A tojásfehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük, közepes hőmérsékleten, mivel ez egy vastagabb palacsinta lesz.
  4. A töltelékhez a mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd egy edényben a kandírozott narancshéjjal és annyi tejjel felfőzzük, hogy sűrű krémet kapjunk. A töltelékbe való tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a még forró mákkrémhez. Egy-két percig még a tűzön átforgatjuk, de úgy, hogy ne törjük össze a habot.
  5. A kisült almás palacsintákat a mákhabbal megtöltve tálaljuk. Kínálhatunk hozzá vaníliasodót vagy tejszínhabot.

 

Megjegyzés

A palacsinta tésztájába kerülő, savanykás, reszelt alma és az édes-habos, narancsos ízesítésű mákkrém tökéletes ízharmóniát alkotnak ebben a desszertben. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss