Elkészítése: A hozzávalókat simára keverjük annyi szódavízzel és tejjel, hogy ne legyen túl folyós, de sűrű sem.
Vékonyra felszeleteljük a meghámozott almát, majd margarinon megpároljuk.
A serpenyőt egy ecsettel olajjal kikenjük minden sütés előtt. A palacsintasütőbe 1 közepes merítőkanál masszát öntünk, a tésztára rárakunk 8-10 szelet almát, egy kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába, fahéjjal elkevert cukorral megszórjuk, s végül vékonyan leöntjük egy újabb kanál tésztával. Ha megsült az egyik fele, megfordítjuk, és készre sütjük.
Személyenként 1-2 ilyen töltött palacsintát számítunk. Fahéjas porcukorral megszórtam, így fogyasztottuk. Nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre