Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás palacsinta IV.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 bögre liszt (lehet vegyesen, mindenféle)
  • 3 tojás
  • 2 bögre tej
  • 1 dkg élesztő
  • fél bögre tejszín
  • 3-4 közepes méretű alma
  • csipet só
  • 2-3 evőkanál kristálycukor, esetleg vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat alaposan felverjük, a lisztet és a tejet felváltva hozzáadva sűrűbb palacsintatésztát keverünk. Hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt, belemorzsoljuk az élesztőt, végül lazán beleforgatjuk a megpucolt, magházától megszabadított, kis szeletekre vágott almát. Letakarjuk, és 1-2 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

    A sütés a szokott módon történik, vékonyan kiolajozott serpenyőben. Vastagabb palacsinták lesznek, amik lassabban sülnek át, de nem vészesen hosszú idő alatt.

    Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Ha marad belőle, reggelire vagy másnap desszertnek is kitűnő. Kínálhatjuk fahéjas cukorral, vaníliasodóval vagy csokipudinggal – én most ez utóbbit készítettem hozzá.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin