Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás palacsinta búzacsírával

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 22,5 dkg liszt
  • 1-2 ek búzacsíra
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 4 db alma
  • 4 ek mazsola
  • 1 dkg szálasra vágott mandula

Elkészítés

    1.  A tojásokat habosra keverjük a tejjel. Adagonként hozzáadjuk a lisztet, valamint a csírát, a cukrot és a sót, majd csomómentesre dolgozzuk. A palacsintasütőben felhevített olajon a masszából 8 db palacsintát sütünk.
    2. Közben a megmosott, félbevágott almák magházát eltávolítjuk, húsukat vékony cikkekre vágjuk. Az almacikkeket a megmosott mazsolával és a mandulával együtt egy kevés vízben rövid ideig pároljuk (ne főzzük szét!), majd lecsepegtetjük. 
    3. A melegen tartott palacsintákat megrakjuk az almás töltelékkel, és félbehajtva kínáljuk.

Megjegyzés

Tedd könnyebbé az iskolakezdést ezzel az egészséges palacsintával! Nem kell agyoncukrozni. A búzacsíra ellátja a szervezetet energiával, tápanyagokkal, élelmi rostokkal, sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, továbbá csökkenti a koleszterinszintet.

Fotó és recept: Wirths PR és Trendxpress.org

MME
A cikkekre vágott almára csepegtess citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin