Elkészítés: A tojásokat üssük egy tálba, szórjuk rá a két kanál cukrot és verjük fel habverővel vagy géppel. Öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük tovább egy fél percig. A meghámozott almát vágjuk 2-3 mm-es szeletekre, közben csepegtessünk rá citromot, hogy ne barnuljon meg. Egy közepes méretű teflon serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és ebben pároljuk meg az almát. Öntsük hozzá a tojásokat, a tüzet vegyük kisebbre. Keverés és rázás nélkül süssük addig, amíg elválik a serpenyő falától, mint egy vastag palacsinta. Néhány percre fedjük le, hogy a teteje is összeálljon. Egy tányér segítségével fordítsuk meg, majd a tányérról csúsztassuk vissza a serpenyőbe. Süssük pár percig, majd tegyük lapos tányérra. A tetejére szórjunk sima vagy fahéjas porcukrot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre