Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás morzsóka II.

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 2 púpozott evőkanál porcukor
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 5 kisebb alma
  • 5 dkg margarin
  • A hintéshez:
  • fahéjas porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan hozzákeverjük a porcukrot, a tojások sárgáját, a lisztet és végül a hámozott, apró kockára vágott puha fajtájú almát.

Egy nagy teflonserpenyőben megforrósítjuk a margarint, és beleöntjük a tésztamasszát. A lángot takarékra állítva úgy sütjük, akár az omlettet. Ha a tészta alsó fele megsült, lapáttal óvatosan megforgatjuk, hogy nagyobb darabokra törjön.

Ha már az egész tészta átsült és kissé meg is pirult, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek