Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás morzsasüti (súlykontroll)

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 dkg zabliszt
  • 4 dkg zabpehely
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 10 dkg natúr joghurt
  • A töltelékhez:
  • 3-4 közepes alma
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az almákat vékony szeletekre vágjuk. és elhelyezzük az alján. A cukrot a fahéjjal elkeverjük, majd rászórjuk az almákra. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból és a joghurtból tésztát gyúrunk, és rámorzsoljuk az almaszeletekre. Ha ez gondot okoz, akkor megpróbálhatjuk fakanállal rásimítani, nem baj, ha nem takarja teljesen az almákat.

Majd a sütőben kb. 20 perc alatt addig sütjük, amíg az alma meg nem puhul, és a tésztánk aranybarna nem lesz. Nagyon finom, a régi almáslepény ízére emlékeztető édesség.

Ezek is érdekelhetnek

Friss