Elkészítés: Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az almákat vékony szeletekre vágjuk. és elhelyezzük az alján. A cukrot a fahéjjal elkeverjük, majd rászórjuk az almákra. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A lisztből, a zabpehelyből, a cukorból és a joghurtból tésztát gyúrunk, és rámorzsoljuk az almaszeletekre. Ha ez gondot okoz, akkor megpróbálhatjuk fakanállal rásimítani, nem baj, ha nem takarja teljesen az almákat.
Majd a sütőben kb. 20 perc alatt addig sütjük, amíg az alma meg nem puhul, és a tésztánk aranybarna nem lesz. Nagyon finom, a régi almáslepény ízére emlékeztető édesség.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre